Om mig

MUSIKERN
Utbildad på Musikhögskolan i Stockholm

Jag kallar mig numer för inspiratör och kreativ musiker. Jag tror på inspirationens kraft och glädje! När jag spelar,sjunger eller komponerar så känns den så nära och fyller mig helt! Jag älskar att improvisera och att vandra genom olika genrer.

Just nu arbetar som kyrkomusiker inom svenska kyrkan i Simrishamn, där jag förutom gängse musikeruppgifter vid förrättningar och gudstjänster också har hand om ett flertal körer och grupper.

Många vill sjunga tillsammans och jag tror att det är för att musiken så lätt når in i det djupa inre, därför att musiken är ett helt eget världsspråk!

Jag reser också runt i Sverige och håller föredrag och workshops med körer eller grupper. Jag känner starkt för sångens/musikens helande kraft och energipåfyllning.

PIANOT OCH JAG
Jag sitter ihop med ett piano!

Det är sant!
 Det har nästan alltid varit så.
 Det känns ändå rätt naturligt att göra det. 
Jag har spelat så länge jag minns, och jag sjöng innan jag pratade. 
Jag känner mig som ett med mitt piano, och kan skapa fritt. 
Jag behöver inte koncentrera mig på att spela när jag sjunger, utan det fungerar av sig självt.
Som pianist har jag stor bredd. Jag kan läsa noter, ackordsanalys och spela på gehör. Jag är utbildad i klassiskt pianospel, men jag har skapat mitt eget sätt att spela i andra genrer.
 Jag tänker lite som en orkester när jag spelar.
 Min vänsterhand spelar bas och trummor och min högerhand gör ackordsfärgningar, dvs antyder gitarren eller pianot. I mina ytterfingrar ligger melodislingorna.
 På så sätt har jag alltid en liten orkester med mig om jag har ett piano. 
Det är praktiskt!

PERSONLIGT
Familj och intressen

Jag har en fått en fantastisk familj och det gör mig så glad!
Jag har tre vuxna barn och en kär make. Till detta har jag haft turen att få bara toppenbra svärdöttrar och en svärson.
Just nu är jag mormor och farmor till 5 barnbarn som utgör en stor del av glädjen i livet. Att gå på en strand är mycket roligare med ett barn än med en vuxen. Plötsligt så upplever man allt mer intensivt. Man får del av ett barns sätt att tillägna sig världen. Mina barnbarn betyder mycket!

Jag är intresserad av heminredning och hus eftersom jag vill ha det mysigt runt omkring mig. Ibland skulle jag vilja göra om i mitt hem mer än plånboken räcker till. Men med lite nya kuddar och ljus, så blir det som nytt.
Gillar att djupsnacka med vänner
 om livet och sånt..
Jag älskar att laga mat och duka fint, så jag skulle mer än gärna ha hur många serviser och bestick som helst.
Ja, det är nog så att hemma, med de nära och kära är viktigast trots allt.

Add Comment